lördag, augusti 27, 2005

Speleftermiddag/kväll

Idag hade vi bjudit in till blandade spel och ägnade eftermiddagen och kvällen åt att spela diverse saker. Jag, Lisa och MeTa inledde med att spela Tantrix, vilket jag till slut vann. Det här är ett av de ganska få abstrakta spel som jag gillar. Det är för den delen också lite ovanligt i och med att man kan spela fler än två, vilket inte är så vanligt med abstrakta spel. Jag gillar också att man även kan ha det som ett solitairespel.

Efter det plockade vi fram Settlers och min hemgjorda expansion för fem spelare, för nu skulle även Henrik och Camilla vara med. Det såg länge ut som om Henrik skulle vinna efter att ha knyckt åt sig både längsta vägen och största riddarmakten, medan jag bara hade två vägar med en stad i varje ände. Dock så var mina städer placerade så att jag fick kopiösa mängder sten och säd och rätt gott om får (men aldrig något annat). Genom att på två rundor köpa sex kort (jag fick ju precis rätt kort för det, och spelade dessutom två monopol-kort så att jag fick ännu fler kort) kunde jag skaffa mig fler riddare än Henrik, bygga ett nytt hus (för poängens skull) och spela tre poängkort lyckades jag hinna om.

Leif som kommit precis när vi börjat med Settlers hade med sig Bridges of Shangri-La som blev nästa spel ut. Jag vet inte hur det gick till, men jag lyckades vinna det också (precis före Camilla, som inte heller spelat det tidigare). Spelet var intressant, men jag skulle behöva spela det några gånger till för att få grepp om hur man ska tänka för att komma någon vart, speciellt i början av spelet.

Efter att ha stoppat i oss chili con carne provade vi det andra spelet Leif hade med sig, Tongakai. Det hade jag spelat en gång tidigare, men det skulle man inte kunna tro när man såg hur det gick. MeTa och Leif delade på förstaplatsen.

Till slut, när alla tillresta åkt hem, spelade Camilla, Henrik och jag Ticket to Ride. Jag chansade hejvilt i början på att behålla tre rutter, alla på tjugo poäng eller mer. Det gick, milt uttryckt, inte hem och jag lyckades inte bygga någon av dem. Tack vare ett flertal tursamma dragningar av nya rutter lyckades jag landa på en andraplats efter Henrik, med endast totalt åtta poängs avdrag när alla rutterna summerades.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ticket to Ride (Zug um Zug) är ett av vår familjs favoriter. Ett verkligen lyckat brädspel som passar såväl erfarna spelare som nybörjare.

Du har väl testat webbversionen på www.daysofwonder.com Mycket imponerande! Reglerna är exakt samma som för brädspelsversionen, men här kan man alltså spela mot folk runt om i världen.

-Ben-

Hans Persson sa...

Nej, det har jag inte gjort. Däremot en del andra elektroniska versioner av tyska brädspel på BrettSpielWelt.