fredag, augusti 26, 2005

Ytterligare en nätanvändare

I morse var jag iväg och hämtade en datorskärm som skänktes bort (tack!). Tillsammans med det som blev över när vi uppgraderade vår dator hemma så blev det då en komplett dator över, och den har jag nu installerat i Henriks rum. Han har visserligen haft en dator förut (sedan länge), men för ett par veckor flyttade vi den till Martins rum. Den datorn som Martin nu har är gammal (Pentium II 266), men den duger för de barnspel som Martin kör (Mulle Meck bygger bilar är det populäraste just nu).

Henrik började däremot tycka att den datorn var dålig och har ett tag önskat sig en dator som internet fungerar på, och det har det inte gjort på den gammla. Eller det har i alla fall varit den officiella versionen. Eftersom den gamla speldatorn kör Windows 95 så har jag ingen lust att försöka fixa till fungerande nätverk på den, och ännu mindre lust att se till att den inte får virus och elände.

Nu har jag istället burit den dator som fram till nyligen var arbetsstation här nere (AMD Duron 1GHz, Linux) till Henriks rum och kopplat in den i nätverksuttaget som funnits i hans vägg i flera år, så nu finns det plötsligen internet i hans rum. Dessutom är det fixat så att han kan läsa sin post (gmail) och köra ICQ. Nu kan jag alltså sitta här nere och tala om att det är matdags utan att skrika över hela huset. ;-)

Nu återstår bara att fixa till så att han får ett tangentbord som inte tappar bort vart tionde tecken eller så och skaffa ett par högtalare så blir den datorn nog helt OK. Och så vore det nog inte så dumt att skaffa en ny processorfläkt, för den gamla låter som ett jetplan.

Uppdatering: Det fanns visst ett par högtalare längst in i hörnet i källaren, så nu är det löst.

1 kommentar:

Linnea sa...

Var finns de bästa barnspelen online då?