söndag, september 04, 2005

Delmål ett avklarat

Idag har vi klarat av det första delmålet på vägen till ett skärmtak att ställa alla cyklar under. För att kunna bygga ett sådant måste man ha någonstans att bygga det, och på det tilltänkta stället har det vuxit en buske. Den har varit nedklippt sedan några dagar, men idag har jag även grävt upp roten. Puh!

Jag har även demonterat halva den staketbit som går där bygget ska ske (mellan huset och garaget). Att få bort staketet var inte allt för svårt (trots konstruktörens klantiga konstruktion). Att sedan få bort de fastgjutna järnen var en annan sak. Jag hade först tänkt mig att gräva bort betongklumparna, men efter att ha frilagt ena sidan av en av dem konstaterade vi att det var rätt mycket sten i den, och att överkanten på den låg under marknivån. Sagt och gjort: fram med vinkelslipen, och bort med järnen jäms med betongen. Det tog max en kvart. På den tiden hade jag inte hunnit mer än att börja gräva upp den första klumpen, och jag hade absolut inte hunnit gräva färdigt idag.

Förutom de stora betongklumparna hittade jag även två armeringsjärn som stack upp där busken suttit. Eller som stack upp när jag började gräva, åtminstone. De slutade ett par centimeter under markytan. Det ena fick jag loss efter lite ruckande, och det visade sig vara ungefär en halvmeter långt. Det andra gick parallellt, rakt ned, men trots att jag grävde ner till en halvmeters djup runt det lyckades jag inte få loss det, så en bit till måste det vara. Jag undrar vad poängen med dem är?

Inga kommentarer: