tisdag, september 13, 2005

Första dagen i Stockholm

Igår gick jag upp ungefär en timme tidigare än vanligt för att sätta mig på tåget till SIPit 17. SIPit är ett regelbundet återkommande arrangemang där företag som tillverkar SIP-produkter träffas och testar sina prylar mot varandra och kontrollerar att de fungerar ihop som de ska. Det verkade som om de flesta andra (omkring 150 personer från hela världen) redan kommit när jag kom dit, men de flesta verkade fortfarande hålla på med att koppla upp sin utrustning och få ordning på den.

Att få min brandvägg att komma överens med nätet var inte så svårt, men det visade sig att jag kanske tänkt lite fel när jag valde brandvägg. Jag tog med mig den minsta varianten för att slippa ha så mycket att bära på tåget. Så långt var det ju bra, men det är också den långsammaste versionen. Det är nog inget problem vad det gäller själva SIP-trafiken som visserligen är det som jag är här för att testa, men webbgränssnittet på den är lite segt. Eftersom jag kommer att pilla i det gränssnittet mer eller mindre konstant under den här veckan så hade det nog inte skadat med något lite snabbare. Jag får se till att konfigurera rätt från början istället. ;-)

Som på alla arrangemang av det här slaget så stod nätverket tidvis stilla under dagen, varvid de flesta tog det lugnt ett tag, utom de som hade hand om nätverket som sprang runt i små, små cirklar och försökte lista ut vad som var fel.

När jag gav upp på kvällen och skulle ta mig till mitt hotell ett kvarter bort visade det sig att det regnade en hel del. Jag smet in på sushistället som låg precis innan hotellet (på Wallingatan), men vid det laget var jag i vilket fall redan blöt. Jag provade deras vegetariska sushi (ett par med avocado, ett par med omelett, ett par inslagna i omelett(?) och ett gäng bitar rulle med diverse grönsaker i). Klart gott. Att det visade sig ingå misosoppa var också en trevlig överraskning, speciellt efter det kalla regnet nyss. När jag ätit färdigt och gick vidare mot hotellet hade det som tur var slutat regna så jag slapp bli blöt igen.

Jag hade två alternativ för vad jag skulle göra på kvällen: antingen leta upp några geocachear eller spela spel. För att slippa bestämma något i onödan så stoppade jag ner två Magic-lekar i ryggsäcken tillsammans med GPS och cacheinformation och promenerade mot Kungsholmen. Jag hade tittat ut cachearna Rabbit Hill, General Mural och Sök, så skall du finna (Matt 7:7) som lämpliga i den delen av Stockholm. När jag började närma mig tyckte inte min GPS att den såg några spår av satelliter alls, och då är det ju lite svårt att hitta några cachear. Vår billiga dåliga GPS gillar inte alls när det är fullt med hus runt omkring.

Istället promenerade jag vidare över Kungsholmen ner till Dragon's Lair och spelade några partier Magic (och förlorade samtliga...).

Efter detta nederlag provade jag igen med GPS:en nere på norrmälarstrand och lyckades faktiskt hitta tillräckligt många satelliter för att få reda på var jag var (som om jag inte visste det redan). Så fort jag gick in bland husen i riktning mot cachen som jag nu fick en pekare till så tappade GPS:en signalen igen, så då gav jag upp och gick tillbaka till hotellet.

Inga kommentarer: