onsdag, november 23, 2005

OK, jag blev ju faktiskt varnad

För ett tag sedan läste jag Wahlboms recension av det nya Asterix-albumet Himlen faller ner över hans huvud. Asterix brukar vara ett säkert kort, och jag har tyckt om alla de tidigare albumen. Alla kanske inte har varit briljanta, men de flesta har i alla fall varit klart underhållande. En negativ recension behöver inte betyda att boken verkligen är dålig. Jag beställde alltså ett exemplar och idag kom det ett paket på posten. Nu har jag läst det och kan konstatera att Wahlbom i stort sett har rätt i det han skriver. Asterix gör sig bättre utan rymdvarelser. Ni som nu är lite tröga och tycker att det nog inte kan vara så farligt trots allt, klicka vidare och läs Wahlboms recension innan ni också springer iväg och köper ett eget exemplar.

Det är värt att notera att det enda som gallerna faktiskt är rädda för är att himlen ska falla ner över deras huvuden. Redan titeln på detta album (komplett med sin underliga grammatiska form) borde få en att behandla det lite misstänksamt.

Jag avslutar med att citera en av utomjordingarna, och hoppas på att hans uttalande även gäller oss läsare: "Jag kan också göra mirakler! För att det här groteska äventyret ska bli glömt ska jag se till att gallerna inte kommer ihåg något av det."

technorati tags:

Inga kommentarer: