måndag, november 14, 2005

Snålkoder

Medan jag kokade te nyss läste jag en krönika i Computer Sweden om hur Google konsistent underminerar Microsofts intäktsbas. Jag hade tänkt att prata lite om den här, men nu ser jag att Computer Sweden gömt undan den bakom en "webbkod". Jag kan knappast räkna med att de som läser detta ska ha någon sådan till hands, så nu får Computer Sweden varken kommentar eller länk.

Nu kommer ju knappast jag att driva några horder av besökare till Computer Swedens webbsida så deras förlust i det här fallet är inte så stor, men jag gissar att jag inte är ensam att tycka och reagera så här.

Jag tror att de gör sig själva en björntjänst i att ha artiklar som de bara nästan visar på nätet. I det aktuella fallet finns det en länk till artikeln på deras egen förstasida, men den går inte att läsa om man inte har tillgång till papperstidningen (där webbkoden står), och i det läget är poängen med att ha tillgång till den elektroniska artikeln rätt begränsad.


technorati tags:

1 kommentar:

Johan Sundström sa...

Så fånigt. Man kan spekulera i vem fåglarna det där systemet vänder sig till, egentligen; det låter onekligen rätt oanvändbart för de flesta parter.