söndag, januari 22, 2006

Mycket rullande på sistone

Igår var Henrik och jag och spelade bowling. Det var ett tag sen sedan sist, men det gick förvånansvärt bra i alla fall. Rent av så bra att jag möjligen satte personligt rekord. Jag vet inte exakt vad det gamla var, men om jag nöjer mig med att räkna serier slagna efter att jag hade tillgång till gratis bowlingspel i lumpen så var detta med rätt stor sannolikhet bäst. Jag lyckades få ihop en serie med 206 poäng (5 strike, 4 spärr). Jag vet att jag varit över 200 åtminstone någon gång tidigare, men jag vet inte exakt hur mycket.

Idag var jag på en provträning i aikido. Jag tränade aikido ett par terminer för drygt tio år sedan. Under en vinter råkade jag cykla omkull och (gissningsvis) bryta ett revben, och det gjorde att jag inte kunde träna på ett bra tag, och sedan blev det aldrig av att börja om igen. Nu blev det tal om aikido på en fikarast och jag fick reda på att det började en nybörjarkurs idag (eller egentligen i tisdags, men det missade jag). Den här träningen är alltså på tisdagar och söndagar vilket går bra nu ett litet tag framöver men om ett tag kommer min japanskakurs att börja igen, och den är också på tisdagar. Japanskan slutar 19:30 och aikidon börjar 20:00, men eftersom japanskan är nere på stan och aikidon i Ryd blir det lite stressigt i alla fall. Vi får se om jag kan få ihop det.

Jag var lite nyfiken på om jag skulle komma ihåg något av det jag lärde mig förra omgången nu. Jag kan inte påstå att jag kom ihåg något innan, men när jag väl gjorde en del av övningarna kändes det som att jag gjort dem tidigare, så något kanske sitter i. Och jag blir fortfarande lika vimsig av att göra en massa rullande hit och dit när det ska tränas fall. Förhoppningsvis går det över med lite träning.

Inga kommentarer: