måndag, juni 05, 2006

En kväll i Singapore

I Bangkok är det varmt. Som tur är har de luftkonditionering. Flygplatsen bjuder på en av de längsta bussturer jag varit med om på en flygplats. Väl inne i terminalen är det rörigt; jag lyckades hamna vid säkerhetskontrollen utan att ha checkat in för mitt anslutningsflyg. Vid säkerhetskontrollen blir jag stoppad av en kille som vill se mitt boardingkort. Hans enda kommentar till min biljett som uppenbarligen är oincheckad är "checkin". Jag frågar "where?" och får "checkin" som svar. Detta repeteras några gånger, innan han tycker att nästa person är intressantare eftersom jag uppenbarligen ställer komplicerade frågor som han inte har lust att svara på. Han viftar i alla fall vagt med handen i den riktning jag kom från. En bit tillbaka hittar jag städpersonal som har lite bättre koll och kan upplysa mig om att flygplatsen lömskt gömt undan transitcheckindisken i källaren.

Singapores flygplats tar inte många minuter på sig att få fram mina väskor, så det tar nog inte mycket mer än en kvart från landning tills jag sitter i en taxi (tullarna var som tur var inte intresserade av min väska med 34kg brandväggar).

Efter att ha ställt av väskorna på hotellet tog jag en kombineras slumppromenad och cacherunda. Jag hittade inga av de tre cachear jag försökte mig på, men promenerade runt ett tag i chinatown och handlade lite. Där finns massor av affärer och stånd som har öppet åtminstone till tio. Det är nästan lite synd att jag redan har ett schackspel, för jag hittade ett ursnyggt sådant där figurerna såg ut som soldater ur den kinesiska terracottaarmén som grävdes upp för ett tag sedan.

Klimatet är varmt och fuktigt även i Singapore. Och varmt. Sade jag att det är fuktigt också? De flesta affärer har luftkonditionering, men när man går därifrån är det som att gå in i en vägg.

Kvällen avslutades på ett kinamatssnabbhak som gör reklam för delikatesser som "braised pig's trotters", "pig's kidney" och "porridge". Något sådant vågade jag mig inte på (jag kan skylla på att jag inte var hungrig), men däremot kinesiskt te med mjölk. Eller i alla fall sade han att det var mjölk han slevade i. Konsistensen såg mer ut som kokosmjölk, och resultatet blev väldigt sött. Det smakar inte illa, dock.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: