torsdag, juni 01, 2006

Monty Python's Flying Circus: the Gathering


Igår provade jag och Dominik ett nytt spel som vi spelat i över tio år tidigare. Magic: the Gathering har vi båda spelat sedan 1994 eller så när vi brukade använda det för att fylla ut lunchrasterna. För ett litet tag sedan hittade vi en Monty Python-expansion till Magic. Den fungerar precis på samma sätt som alla andra expansioner till Magic gör, förutom att alla korten har Monty Python-tema.

Någon har lagt ner ett jättearbete på att designa nästan 150 nya snygga kort och se till att de faktiskt fungerar att spela med. Det som finns är monster och trollformler i alla färger (och flerfärgade). Det finns tyvärr inga artefakter eller länder, men det går ju att komplettera med vanliga om man vill. Eller så får man hitta på egna och komplettera med. ;-)

Dominik hade skrivit ut alla korten i ett par upplagor när jag kom, så vi började med att klippa isär dem och stoppa ner i plastfickor med vanliga Magic-kort som baksidor. Sedan tog vi lika många land var i alla fem färger och delade alla MPFC-korten mellan oss och körde. Det blev rätt kul redan det, men det var för mycket slumpat för att det skulle fungera riktigt bra. När vi plockat bort några färger var blev det bättre. Det ska bli intressant att se hur det fungerar när man bygger en lek med lite planering också.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

A.R.Yngve sa...

Har kollat alla Monty Python-korten. Även om jag inte själv spelar Magic: The Gathering, så är korten helt fantastiska!
:)

Andrea sa...

Hehe, ett Monty Python-Magic skulle ju t o m kunna få mig intresserad av Magic... ;)