torsdag, juli 06, 2006

Italien: dag 2

Vi fick tips på vårt B&B om att något slags evenemang skulle pågå idag där vi trängdes med en buss på vägen upp så vi åkte en annan väg ner till Vico Equence. En bit in på den nya vägen fick vi stanna eftersom några personer höll på att skjuta en Fiat för hand, uppför backen vi var på väg nedför. När jag hade backat undan ett par meter och de hade puttat den en liten bit och intill kanten kom den en buss åkande mot oss. Jag fick alltså också tränga in mig mot väggen så gott det gick. När bussen kom upp jämsides med oss lutade sig chaffören ut och bad mig att vrida om mina framhjul så att de stod rakt så att han skulle komma förbi. Det är med andra ord rätt trångt.
Efter det gjorde vi ett stopp när Martin kräktes i bilen efter ett tags serpentinvägssvängande innan vi kom ner till Vico Equence. Där hittade vi en parkering vid stranden och badade ett tag. Det var fortfarande disigt så man såg inte mer än en skymt av Vesuvius över bukten.

Efter ett tags bad köpte vi lite mackor till lunch och badade sedan lite till. Sedan åkte vill tillbaka till "kräkkurvan" och fortsatte sedan vidare mot Meta och Sorrento. Ibland ser man en skylt som pekar mot Sorrent och så följer man den. Sedan kommer man till en T-korsning och där finns ofta ingen som helst indikation om vart man ska. Då får man gissa och med lite tur hittar man en ny skylt åt rätt håll igen, men ofta blir det likadant igen lite senare. Till slut kom vi i alla fall fram till Sorrento, efter att ha sett diverse bakgator. I Sorrento började vi med att leta efter en cache som vi ganska snart hittade, sedan gick vi till en restaurang där vi åt olika sorters pasta.

Naturen kring Moliani (byn där vi bor) är magnifik, men mycket av det som är byggt både här och i de övriga delar vi sett av Italien så långt verkar ofta lite halvfärdigt eller förfallet (eller ibland rent av både och). Någon kampanj i stil med "Håll Sverige rent" verkar aldrig ha förekommit eller om den gjort det så har den väl ansetts vara endast en riktlinje att bortse från, på samma sätt som många verkar behandla mycket av trafikreglerna.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: