fredag, juli 21, 2006

Minisemester

Nu har vi kommit tillbaka från en tvådagars minisemester. Vi började med att åka till Skänninge och titta på Vattenverkstaden som bland annat har ett gäng stora akvarier med lokala fiskar. Det märktes också att man inte är i Skänninge så ofta, för jag tyckte att det såg underligt ut på en del ställen, eftersom det inte fanns några marknadsstånd som skymde husen. Jag undrar när jag var där utan att det var marknad senast.

Från Skänninge åkte vi (guidade av en geocache) till en skeppssättning strax väster om Vadstena. Den var snygg om än lite inklämd bland träden, men tyvärr hittade vi ingen tältplats i närheten som vi hoppats på, så vi aktiverade plan B och åkte till Vadstena och slog upp tältet på Vätterviksbadet istället. Att döma utifrån vad övriga besökare på campingen hade med sig så pågår det en folkracetävling någonstans.

Dagen efter (dvs igår) åkte vi in till Vadstena för att titta på medeltidsmarknaden som pågick på slottet. Där fanns diverse stånd med hantverkare, lite aktiviteter som bågskytte och liknande, och en fakir/jonglör. Vi handlade kryddig korv, rökt ost och något slags rosenmarmelad innan vi gav oss iväg på en promenad i själva staden Vadstena.

När det började bli dags att åka hem tog vi vägen förbi Omberg (på västra sidan av Tåkern), och passade på att titta till Rökstenen.

Inga kommentarer: