lördag, augusti 26, 2006

Spelkväll

Nu har alla åkt efter att vi har spelat spel under eftermiddagen och kvällen. Lisa, Magnus, Magnus och Leif var här och hjälpte till att avverka ett antal av både våra spel och hitburna.

I tur och ordning spelade vi:

 • Bohnanza

  Ett kortspel där man odlar bönor för att tjäna pengar.

 • El grande (som jag aldrig spelat förut, men gärna spelar fler gånger).

  Man ska placera ut folk i olika provinser i Spanien så att man kan samla in så många poäng som möjligt. I varje provins får de tre som har flest gubbar poäng. Varje runda måste man först välja en siffra mellan ett och tretton. Den som har högst siffra spelar först. Ju högre siffra man väljer desto färre gubbar får man den rundan, så det gäller att variera så att man har tillräckligt många gubbar till hands men också en vettig placering i spelordningen så att man kan välja det händelsekort man vill ha. Det finns ett kort per spelare varje runda, och man väljer varsitt i turordning. Den som spelade lägst siffra i början får alltså hålla till godo med det kortet som ingen annan ville ha. Man kan inte välja varje siffra mer än en gång, så man måste hushålla med dem på ett vettigt sätt.

 • Rage

  I grunden är detta ett enkelt kortspel där man först ska tala om hur många stick man tror att man kommer att ta med sin hand och sedan försöka göra det, men som extra komplikation finns det trumf, jokrar och specialkort som modifierar trumfen. Om man tar så många stick som man sade att man skulle göra får man bonuspoäng, och om man misslyckas får man minuspoäng.

 • Rappakalja

  Den här gången var det faktiskt för ovanlighetens skull flera stycken ord som jag visste vad de betydde eller i alla fall hade en aning om, och ett ord (Prokrastinera) som nästan alla runt bordet kunde. Det är ett bra ord när man jobbar, eller nåt.

 • Twister

  Om någon trodde att man inte blir andfådd av att spela sällskapsspel så kan jag upplysa om att det är fel...

 • Magic: the Gathering

  Ett kortspel med åtskilliga tusen kort att välja på. Som tur är så står reglerna på korten, så man behöver inte kunna alla i förväg. Magic är spelet som startade hela CCG-vågen.


Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: