söndag, augusti 20, 2006

Äventyrliga familjer 3/2006


Camilla skaffade oss nyligen en prenumeration på tidningen Äventyrliga familjer. Jag tror att det är första året den ges ut, och jag har just läst det första numret vi fick.

Innehållet i tidningen är inte helt olika det man hittar i tidningen Turist (medlemstidning för Svenska Turistföreningen), med skillnaden att resmålen inte är begränsade till Sverige (även om de verkar hålla sig närmare Sverige än vad exempelvis Vagabond gör. Dessutom, och det är det som är hela poängen med Äventyrliga familjer, så är allt man skriver anpassat för barnfamiljer.

Tyngdpunkten av innehållet består av artiklar om resande. Ibland fokuserar man på resmålet och tipsar om saker att se och göra (artikeln om Gotland är mest en samling fakta om diverse sevärdheter), andra gånger handlar artikeln i första hand om en aktivitet (vandring med packhäst i Jämtland, paddling i Nissan, resa med hyrd båt längs floden Shannon i Irland). Förutom det finns lite nyheter, tester av prylar och sådant.

Själva artikelmaterialet i tidning tycker jag i princip är bra även om man kanske försökt få in lite för mycket i tidningen med följd att en del artiklar blivit onödigt kortfattade. Vad det gäller utseendet så är tidningen väldigt enkel, nästan på gränsen till tråkig, och man kan hitta en del brister i produktionen. Korrekturläsningen har en del brister, rutor och färgfält har inte alltid exakt den storlek de borde ha haft, rubrikmarkering saknas ibland vilket gör ledtexterna svåra att hitta, och en del bilder är uppenbart felaktigt omskalade så att de blivit tilltryckta eller utdragna på något hål. Allt det här är dock småsaker, för det väsentliga är ju innehållet och det håller. Produktionen utgår jag från kommer att bli bättre när redaktionen blir mer van.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: