onsdag, september 20, 2006

Dammsugaren suger, för den suger inte

De senaste dagarna har vår Roomba stannat utan att ha något damm i dammbehållaren (förutom det som fastnat i filtret). I morse tittade jag lite närmare på den och upptäckte att en liten mojäng i änden på den ena borsten under försvunnit. Det bör innebära att borstarna under just nu inte snurrar, men att själva sugen fortfarande fungerar.

Effekten av det verkar vara att den klarar att suga upp smådamm, men att den inte orkar få med sig småsaker eftersom det inte finns något som lyfter upp den från golvet. Jag har beställt en ny borste så snart ska det förhoppningsvis bli bättre fart på Roomban igen.

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nothing sucks like Electrolux!

Men en Roomba vill jag fan också ha. Grejar den tröxlar?

Hans Persson sa...

Det beror på vad det är för sort. Den klassiska sortens tröskel som består av en lägre och en högre del där den högre delen är ~2cm klarar den inte att ta sig över. På ett ställe har vi en tröskel som bara består av en planka på knappt en centimeter, och den kommer den över. Den tar sig upp på alla mattor vi har.

Dessutom begriper den sig på kanter, så man kan släppa loss den precis ovanför trappen. Den upptäcker när golvet tar slut och vänder.

Det den är mest känslig för är saker som ser ut som snören. Trasmattor med frans är nog inte så lyckat (vi har inga, men jag gissar att den skulle trassla in sig i dem). Sladdar under soffan är mums, så nu är allt sånt uppspikat på väggen (vilket dessutom är snyggt). Skor med snören är också bra att fastna på, så man får hyfsa skohögen i hallen innan man släpper ut dammsugaren. Plocka upp lite måste man ju i vilket fall göra, så det är inget problem i praktiken. Man vill ju inte att den ska äta upp en massa LEGO eller annat, så man måste ju gå en sväng och se hur det ser ut först.

A.R.Yngve sa...

Så vi ska inte oroa oss för att robotarna tar över världen riktigt än.
;-)

Johan sa...

Sluggy har för alltid förstört min bild av den. (Fram till 040411.)

//JJ