måndag, september 18, 2006

Äntligen Netrunner


Nu har jag och Oscar spelat några partier Netrunner. Jag hade inte spelat det förut trots att jag haft några lekar liggande ett bra tag. Häromdagen kom jag mig till slut för att läsa igenom reglerna. Jag spelade med en starterlek rakt ur lådan och tyckte att den fungerade riktigt bra, och det är också en av de saker som de flesta verkar vara överens om när det gäller Netrunner: det fungerar även utan att lägga massor av tid på att bygga en lek.

Det jag tycker är intressantast med Netrunner är dock att spelet är asymmetriskt. De två spelarna har helt olika lekar och olika mål under spelets gång. I exempelvis Magic har ju spelare naturligtvis också olika lekar, men det är inget som hindrar att båda spelarna har likadana kort i sina lekar. I Netrunner så har de olika spelarna tillgång till helt olika uppsättningar kort som till och med har olika baksidor, så man har helt olika möjligheter beroende på vilken sida man spelar.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: