måndag, december 11, 2006

Göteborg utan (så mycket) regn

I helgen var vi i Göteborg. Huvudanledningen var att titta på Lisebergs julmarknad som ingen av oss sett förut, men vi passade även på att hälsa på bekanta.

Det visade sig att vi valt dagumet för resan så att vi kunde få med oss en infödd guide i bilen vilket ju passade oss som inte hittade utmärkt. På vägen ner stannade vi till i Jönköping för att fika och plocka upp en julklapp.

I Göteborg började vi med att leta upp en musikaffär och titta på saker till Henrik som spelar oboe, äta middag på en italiensk restaurang och handla gardintyg innan vi begav oss till Liseberg.

Vid Liseberg var det gott om folk. Jag vet inte hur det brukar vara, men för mycket var det i alla fall. När vi kom var det fortfarande ljust, så de 4768220 lamporna som sades dekorera arrangemanget syntes inte så mycket. Vi började med att åka rulltrappa upp på berget för att titta på en designutställning. Det var högst tveksamt om det var värt besväret, för det var inte mycket däruppe som var värt att titta på. Om man sedan tog fantasipriserna prylarna var uppmärkta med blev det ännu mindre intressant.

Även nere på markplanet fanns det massor av stånd som sålde prylar. Förutom de vanliga tivolistånden med lotterier och annat bjäfs fanns det diverse matstånd (allt från vanlig tivolisnabbmat till exotiska saker, exempelvis från ett speciellt område med norrlandsrelaterade stånd). Förutom det fanns även en del ställen som sålde hantverk och sånt, men de var inte så många.

En del av Lisebergs vanliga attraktioner var också öppna. De största (som Balder) var inte igång, men det gör inte oss något eftersom vi inte är så intresserade av sånt. Barnen åkte några olika av de mindre attraktionerna.

När mörkret började falla kom dekorationerna mer till sin rätt, med exempelvis ett antal träd helt inlidade i små lampor ända ut i grenspetsarna. Jag kontrollräknade inte alla lamporna, men många var det...

Sammanfattningsvis tycker jag inte att Lisebergs julmarknad var speciellt mycket att rekommendera. Om man vill ha tivoli är det mesta stängt. Om man vill ha hantverk så är utbudet glest. Om man bara vill titta så är det dyrt att komma in, och sedan måste man ändå betala för varje sak man ska åka (tacka vet jag ställen med enhetsinträde, som LEGOland!). Ljusdekorationerna var skoj att se, men motiverar inte ett inträde på 70:- per person över sju år.

När vi var färdiga på Liseberg åkte vi till vandrarhemmet. Det låg rätt bra placerat för våra syften, och dessutom fanns det både busshållplats och parkeringshus mindre än hundra meter från dörren. Själva vandrarhemmet var som vandrarhem i städer brukar vara, det vill säga ganska tråkigt, men det fyllde sin funktion. Medan Camilla fixade till rummet gick Henrik och jag iväg och handlade pizza ett par kvarter bort (utom till mig, eftersom pizzerian låt tre meter från ett sushiställe). Vi hade avtalat med Merry, Quest och en för oss tidigare okänd kille som hette Gustaf att de skulle komma över och spela lite spel på kvällen efter maten.

Under kvällen spelades åtminstone följande: Ta 6!, Detective & Co, Villa Paletti, Drunter und Drüber, Tantrix, Normality, Kvick.

På söndagen gick vi bort till en stor lekplats i kanten av slottskogen i närheten av vandrarhemmet för att träffa Camillas kusin med familj. Vi var lite för tidiga, så Henrik och jag gick en promenad och letade upp två geocachear i parken. Efter ett tags lek åt vi på en restaurang i parken. Till slut tog vi bussen till Avenyn och promenerade runt lite på stan. Det blev inte mycket shoppat, men vi fick i alla fall se lite av centrala Göteborg (och Henrik och jag passade på att ta en cache till som låg precis på Avenyn).

Det var visserligen regnigt när vi åkte bil och det var rätt blött ute, men det kom inte mer än enstaka regnstänk när vi var i Göteborg. I jämförelse med alla andra gånger jag varit där är det uppseendeväckade bra väder, för det brukar alltid regna.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: