måndag, december 18, 2006

Outgrundlig prissättning

För ett tag sedan köpte vi en skrivare (en HP PhotoSmart 3210). Den har inte mindre än sex olika bläckpatroner, och häromdagen tog en av dem slut så det gick bara att skriva ut i svartvitt, för den vägrar att skriva i färg om den inte tycker att den har bläck i alla patroner.

Idag åkte jag iväg till Tornby för att (bland annat) köpa en ny gul bläckpatron. Jag började på PC City eftersom skrivaren köptes där. De tog 99:- styck för de kulörta färgpatronerna vilket är relativt billigt (och 299:- för den svarta, fast den är större). Problemet var att just den gula var slut. Dessutom skulle de ha haft en storpack med en patron av varje sort för 399:-, men den var också slut.

Efter ett besök på Elgiganten som också hade slut hamnade jag på Siba. Där kostade den gula patronen 119:-, men de hade den å andra sidan i lager. Jag funderade på om jag skulle ta en svart också men bestämde mig för att låta bli och köpa en storpack senare när de kom in igen (jag hittade ingen här heller). På vägen till kassan, på ett ställe där de inte alls skulle finnas, hittade jag dock av en slump exakt en sådan storpack som jag behövde, så jag tog den istället för den gula patronen. I kassan visade det sig sedan att den kostade 299:-, det vill säga det samma som PC City tog för bara den svarta patronen. Och som om inte det var tillräckligt fick jag dessutom med 150 fotopapper i samma paket.

Inte mig emot, men om priset för sex patroner och en massa papper är det samma som en enstaka patron, varför skulle jag någonsin köpa lösa patroner?

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,

Inga kommentarer: