söndag, januari 14, 2007

Det blåser här...

Förut var jag ute och hämtade vår gröna plastsoptunna som var ute på turne på garageuppfarten och bar tillbaka en förbrukad julgran som förirrat sig ut på gatan. Efter det upptäckte vi att det låg ett galler och något annat på gräsmattan. Gissningsvis är det skyddet som ska sitta över skorstenen så att inte kajorna ska bygga bo i den (som de gjorde förra året). Nyss upptäckte jag också att en vindskiva hänger och dinglar på trekvart utanför köksfönstret. Vi får väl om huset står kvar imorgon...

Uppdatering: Nu har jag varit ute och tittat och sett att en plåtlucka uppe vid tacknocken blåst upp också. Jag tänker garanterat inte klättra upp och stänga den så länge det blåser så här.

Uppdatering 2: Vindskivan som dinglar är egentligen inte vindskivan utan plåten som skyddar den. Nu har jag knutit fast den hjälpligt så att den inte hänger och slår. Med lite tur innebär det att den inte kommer att slå sönder köksfönstret. Dessutom har jag varit ute och plockat upp motsvarande plåtskydd som blåst bort från andra sidan av huset. Inte heller här har vindskivan följt med ner, och det är tur för den vindskivan sitter den ingående telefonsladden fast i. Däremot ser jag att vindskivan rör sig när det blåser, så vi får väl se hur länge vi har kontakt med omvärlden.

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,

Inga kommentarer: