tisdag, januari 16, 2007

Wii som motion

I julas fick Henrik ett Wii. Det skiljer sig från sina konkurrenter på TV-spelsmarknaden genom att det inte har samma typ av kontrollsystem. Istället för att ha diverse knappar för att styra saker på skärmen i olika riktningar så sköts det mesta i Wii genom en trådlös handkontroll som är rörelse- och positionskänslig. Helt enkelt genom att röra handen med kontrollen i olika riktningar så kan man styra saker på skärmen. Det är faktiskt imponerande hur väl Nintendo lyckats få det att fungera.

När man köper ett Wii så får man med spelet Wii Sports som innehåller grenarna tennis, bowling, baseboll, golf och boxning. När man exempelvis spelar tennis så behöver man bara låtsas att handkontrollen är racketen, och så slår man precis som i riktig tennis. Som en bieffekt av detta nya sätt att spela så innebär många Wii-spel att man står upp och rör på sig en hel del istället för att bara sitta i soffan och trycka på knappar. Det är till och med så att man faktiskt får motion av det. Här kan man läsa om en som fortsatt sitt normala liv som vanligt, förutom att han spelat en halvtimme Wii Sports varje dag. Slutresultatet på sex veckor blev fyra tappade kilo. Inte illa för att spela TV-spel.

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Helena sa...

Man kanske ska köpa Wii i stället för träningskort, alltså. :)

(om man hade haft en tv eller om det går att koppla den till datormonitorn...)

Hans Persson sa...

Den skickar komponentsignal ut som vi sedan (via en medföljande adapter) konverterar till SCART. Jag antar att det bör gå att få in den signalen i en vanlig monitor också utan allt för stora problem.