lördag, februari 03, 2007

Naturexpedition i trippel

På morgonen idag packade vi in oss i bilen och åkte till Vidingsjö. Där klev Camilla, Cecilia och Martin av för att gå på en naturguidning om spår i naturen. Henrik och jag fortsatte bort till Landerydstrakten och tog tre geocachear (Landeryd, Bridget Jones och Uvberget). Den sista hade jag redan besökt men de andra två var nya även för mig.

Efter ett snabbt besök hemma för middag så spred barnen sig till diverse kompisar, så Camilla och jag passade på att ta en tur till. Först åkte vi mot Sättunaviken i Roxen för att titta på fåglar. På vägen dit såg vi tre fjällvråkar som kretsade över vägen. Framme vid fågeltornet var det väldigt översvämmat, och de enda fåglar vi såg var kråkor. Mindre skoj.

Vi omgrupperade till småbåtshamnen vid Stångån istället och tittade på änder ett tag. Det fanns inget jättesortiment av fåglar där heller, men vi hittade i alla fall gräsand, knipa, storskrake, sothöna och häger i vattnet. Vi såg även åtminstone fyra andra som var ute och tittade på fåglar och ytterligare ett halvdussin som satt längs kanten och fiskade. Tydligen finns det abborrar här, för det låg ett par bredvid en av dem.

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,

1 kommentar:

Martin sa...

Igår var det töväder, och då vaknar talgoxarna till och kör sitt töfågelnummer. Sitter högst upp i ett träd och gastar i timtal för att locka brudar och skrämma bort konkurrenter. Härligt!