måndag, februari 12, 2007

Nr 22: Yumi Hotta & Takeshi Obata: Hikaru no go 3

Akira blir allt mer besatt av att spela mot Hikaru, men han vill inte ställa upp. Han vill istället lära sig spela själv utan att ta hjälp av Sai, och även hjälpa till att bygga upp en go-klubb på skolan han går på. När Akira inte får spela mot Hikaru går han med i sin skolas go-klubb (trots att han egentligen är för bra för den), eftersom han hoppas kunna möta Hikaru i en kommande turnering. Hikarus go-klubb å andra sidan kämpar för att hitta en tredje spelare. Till slut hittar Hikaru Mitani som spelar mot vuxna på ett go-ställe. Han slår dem och är duktig på att spela, men om han inte skulle vara duktig nog så fuskar han för att ta hem pengarna de spelar om. När Mitani kommer till go-klubben blir det naturligtvis en massa kontroverser om hans fuskande.

Med den här volymen känns det som om serien börjar komma upp i fart och man börjar lära känna de olika personerna. Hikaru förändras så sakteliga från den obekymrade grabben som inte är intresserad av go som han var i början till en lite mer seriös person som allvarligt försöker lära sig spelet själv istället för att bara lyssna på Sais råd. I den här volymen ser man i själva verket väldigt lite av Sai.

Yumi Hotta & Takeshi Obata: Hikaru no go 3
Viz, 2005 (originalet 1998)
Översättning: Andy Nakatani
203 sidor
ISBN: 159116687XÅrets läsutmaning
Hundra böcker totalt: 22 (varav 7 serieböcker)
Fem pjäser: William Shakespeare: Twelfth Night, or What You Will Sophokles: Elektra
Fem nobelpristagare: Orhan Pamuk: Snö
Två böcker på andra språk än svenska och engelska:
Fem böcker utgivna 2007:
Fem böcker inte från Sverige/USA/UK: Yasunari Kawabata: Snöns rike (Japan) Orhan Pamuk: Snö (Turkiet) Sophokles: Elektra (Grekland)
Fem böcker från Japan: Yasunari Kawabata: Snöns rike

Läst under 2007:
Nr 1-10
Nr 11-20
21: Inger Edelfeldt: Finns det liv på Mars?
22: Yumi Hotta & Takeshi Obata: Hikaru no go 3

Andra bloggar om: , , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: