söndag, februari 04, 2007

Och så några kassar...

Några gånger när jag handlat på sistone har jag tittat på när de före mig i kön packar ner det de har handlat. Nästan alla gör det i ett gäng plastkassar som de köpt tillsammans med allt annat de har köpt. Själv stuvar jag ner mina inköp i en ryggsäck och ett par tygkassar jag jag har med mig. Det verkar som om jag är rätt ensamma om att göra så, vilket förvånar mig lite.

Vi bär nog hem åtminstone en kasse med mat om dagen om man slår ut inköpen. Det är 52 veckor på ett år, vilket ger i runda slängar 350 kassar för 1:50 styck eller så på ett år. Våra tygkassar är rätt snabbt intjänade (speciellt som de flesta av dem är fådda gratis).

Är det bara en slump att jag råkat se bara dem som köper kassar medan alla andra med egna väskor smugit och gömt sig efter mig i kön, eller hur gör ni andra?

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,

9 kommentarer:

linnéa sa...

plastpåsar kan behövas till mycket, speciellt till att ha i papperskorgar och bara på det kanske man gör slut på 2 plastpåsar i veckan? sedan använder i alla fall vi i min familj dem till att ha t.ex. löparskor i träningsväskan, och till sortering av sopor.

Johan sa...

Vi gör definitivt av med fler än två plastpåsar i veckan bara på grund av papperskorgarna. Förmodligen minst fem stycken.

//JJ

Martin sa...

Min fru handlar maten och jag dammsuger. Hon har köpt en kundkorg som hon märkt med efternamn och kör till och från affären i barnvagnen. När jag någon gång handlar tar jag med påsar hemifrån. Soppåsar köper vi på rulle.

Helena sa...

Vi gör lite av varje. Handlar ofta med ryggsäck och tygpåse, men tar en hel del påsar också. Vi har en rulle Eldorado-plastpåsar för att inte absolut behöva använda Hemköpspåsar till soporna, men ibland behövs rejälare påsar. Papperskassarna är skönare att bära i och svårare att ersätta med annat när man använder dem till pappersinsamling och kan slänga hela påsen med innehåll.

Hans Persson sa...

Här i trakten har någon fått för sig att papperscontainrar är farliga och satt spärrar för hålen där man ska slänga returpappret så att man inte får in större buntar än max en decimeter i taget. Alltså måste man stå och plocka ur pappret ur kassen när man slänger det, och därmed får man oftast (om den är hel) kassen med sig hem igen. Det vore trevligt om vi kunde slippa de idiotierna så att man inte blev aktivt motarbetad när man försöker återvinna saker.

Helena sa...

Ja, sånt är väldigt trist. Just papper slänger vi i ett soprum med behållare där man kan hiva i hela kassen. Väldigt skönt. Kartong och sånt, däremot... Jösses vad det är jobbigt att stå och finfördela stora kartonger och slänga i småportioner!

Dessutom var vår närmaste återvinningsstation ständigt överfull av skräp, så det löste de genom att ta bort den. Jomen precis, väldigt logiskt. Så nu är det längre bort än tidigare.

Åka sa...

Jag gillar inte de där plastkassarna som lagras på hög om man köper nya varje gång man handlar. Till soporna är det bättre med tunna påsar på rulle, som inte har gått sönder av hörnen på mjölkpaketen. Det är dessutom mindre material i dem, så totalt släpar man hem mindre.

domze sa...

På ICA Maxi verkar alla köra med ICAs hemska röda väskor. Själv kör jag med plastpåsar då de går åt till soporna och annat. Annars kan man alltid ge dem till barnen att leka med.

Andrea sa...

Vi köper nog bara ett par kassar i veckan, men å andra sidanär vi bara två stycken (varav den ena jobbar utomlands stora delar av tiden). Plastkassarna får bli soppåsar och papperssäckarna används för att samla tidningar och annat återvinningsskräp i. Men visst köper man fler kassar än man förbrukar (i synnerhet papper, eftersom jag avskyr att packa i plast).