onsdag, mars 07, 2007

Domen håller på att falla

För ett tag sedan skickade jag ut min NaNoWriMo-roman till några betaläsare och sedan dess har jag gått runt och mentalt bitit på naglarna och undrat hur mycket de skulle såga den. Igår fick jag med bara en timmes mellanrum kommentarer från de första läsarna och det var mycket intressant att läsa vad de hade att säga.

Jag har fått massor av användbara kommentarer: saker som inte framgår riktigt hur jag menar, anakronismer i språket eller i fråga om vilka saker man hade 1899, otydligheter om vem som säger eller gör vad och diverse sådant som är enkelt att fixa.

Jag har fått påpekanden om några ställen där personer gör saker som inte verkar rimliga eller låter bli att göra saker som borde vara uppenbara. Ett par kapitel har föreslagits skulle passa bättre om de berättades på ett annat sätt. Antagligen lite jobbigare att fixa, men låter som en bra idé.

Jag har däremot inte fått några förslag i stil med "släng och skriv om, helst med en annan handling", "ta bort de här tre personerna som inte tillför något" eller "gör om hela bokens struktur", så det verkar som om jag gjort i alla fall någonting rätt.

Det är väl bara att börja på en andra redigeringsomgång...

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,

2 kommentarer:

Martin sa...

Jag har inte glömt bort saken heller.

Björn sa...

Äsch vad synd att jag inte kollade din blogg när du efterlyste läsare. Om behovet uppstår igen så ställer jag gärna upp.