torsdag, mars 22, 2007

listsofbests.com, listor om allt!

Tipsad av Emma har jag tagit mig en titt på listsofbests.com. Idén är jätteenkel: man kan bygga listor av saker och sedan kryssa för hur mycket av sakerna på listorna man har klarat av. Det kan vara att man läst böcker, varit på ställen, lärt sig språk eller vad som helst.

Det låter jättebanalt, men det visar sig vara rätt skoj. Man hittar alltid på nya ämnen att kolla listor om, och varje lista man tittar på tipsar om saker man inte läst/sett/besökt som man blir inspirerad att ta sig an.

Naturligtvis får man se hur många procent av varje given lista man klarat av, och hur många procent andra som bockat av samma lista fått. Jag har exempelvis klarat av 53% av Museum, Libraries and Archives Council's "30 Books Every Adult Should Read Before They Die", 17% av National Parks of Sweden eller 67% av Stephen King Books. Jag skulle påstå att jag läst en hel del Stephen King, men uppenbarligen har jag uppenbarligen en tredjedel av hans verk kvar.

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,

Inga kommentarer: