onsdag, maj 23, 2007

Död för tidigt, såld för tidigt

Jag hann inte mer än skriva om att en del affärer sålt Luftslottet som sprängdes för tidigt så meddelas det att man tidigarelägger lanseringsdatumet på grund av det. Det blev tydligen för mycket bråk bland de som förbeställt men inte fått sina böcker när det visade sig att andra kunnat köpa boken i affär (även om det inte var meningen).

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,

6 kommentarer:

Åka sa...

Om det verkligen är så viktigt för förlagen att hålla på datumen borde de vara tydligare med det vid distributionen. Tejp runt böckerna kanske: "får ej säljas före AA-MM-DD".

Det blev ju rätt bråkigt när förra Harry Potter-boken råkade säljas för tidigt, med hela det där tjafset om att man försökte förbjuda dem som fått tag i den att läsa boken.

Hans Persson sa...

Jo, det vore ju en enkel lösning.

Jag vet inte hur det meddelats till affärerna nu, men när jag fått recensionsböcker har det ibland stått finstilt "första recensiondag" på en följesedel som jag egentligen inte ens har anledning att titta på; det är ju boken jag är intresserad av.

I Potter-fallet var det väl till och med så att man inte ens distribuerade böckerna förrän i absolut sista minuten?

Thor-Björn Bergman sa...

Jag tvivlar inte på att Stieg Larsson skriver bra och fängslande böcker som dessutom älskas av hans läsare. Men att 290.000 personer ska köpa boken är för mig helt otroligt.

Hans Persson sa...

Man kan ju undra. Speciellt som jag är ganska säker på att mitt exemplar av den (redan beställt) kommer att läsas av 4-5 personer, liksom redan skett med de två föregående delarna i serien.

Thor-Björn Bergman sa...

Nu blev jag nyfiken. Måste nog rucka på mitt ställningstagande angående sanna historier och ge Larsson en chans.

Jenny sa...

Beställde Luftslottet som sprängdes idag, ska bli trevligt att läsa (sluka). Tyckte att andra boken var ännu bättre än första så nu är förväntningarna högt ställda.