tisdag, maj 01, 2007

Ett halvår kvar till NaNoWriMo

Idag är det precis ett halvår tills NaNoWriMo börjar. Jag har påbörjat en andra redigeringsomgång av min roman från förra året men är långt ifrån klar.

Jag har inte funderat på vad man skulle kunna skriva om nästa gång, men igår kom jag helt oprovocerat på en scen som skulle fungera bra som inledning till en deckare. Det kommer att ta ett tag innan de olika grupperna som är inblandade inser vad som händer, men jag tror att den skulle fungera som en bra start. Den borde kunna ge en bra ingång till att presentera två eller kanske rent av tre olika grupper människor som kommer att vara användbara senare, och den ger också möjligheten att lägga ut en hel del villospår. Jag har skrivit ner den i stolpform så länge så får vi se om den leder till fler relaterade idéer framöver. Det vore väldigt trevligt att ha en större del av handlingen uttänkt i förväg än jag hade förra gången.

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,

2 kommentarer:

Martin sa...

Om du börjar skriva romanen nu så slipper du göra det på en enda månad sedan i höst. (-;

Helena sa...

Låter spännande!

Mitt eget tragglande går lite segt - jag har ju en ny idé som jag är sugen på att jobba med, men jag får ju inte överge förra projektet innan det är klart.

Undrar just vad man gör i november annars...