söndag, maj 06, 2007

Grotthajk

Den här helgen har jag varit ute med Kärna Scoutkår på grotthajk. Jag är visserligen inte scout men både Martin och jag följde med som tillbehör till de tre andra i familjen som är scouter.

Vi packade in oss i fem bilar och åkte ner till Hallstad ängar där vi bokade det timrade vindskyddet samt byggde tre till. Strax efteråt kom en scoutkår till och slog läger hundra meter längre bort. När vi ätit åkte vi till Trollegater där vi klättrade runt i A- och B-grottan. Jag passade på att leta efter en geocache som skulle finnas inne i en av grottorna, men trots hjälp av ett tiotal scouter misslyckades vi hitta någon cache.

Som plåster på såren tog vi cachen som ligger inne på Hallstad ängar istället när vi kommit tillbaka till lägret. Den var det inga problem att hitta.

På kvällen gick vi och lade oss i våra vindskydd (vilket jag aldrig sovit i förut) och åtminstone jag somnade rätt snart. Jag vaknade till någon gång under natten och tyckte att det var lite onödigt kallt, men det var inte så kallt att jag skulle orka kravla runt och dra över mig filten som jag hade till hands.

På morgonen promenerade vi iväg mot Klevberget där vi tittade på den fantastiska utsikten över Järnlunden (efter ett tags promenerande uppför). Uppe på utsiktspunkten (med stup så där en tjugo meter ner) passade vi på att leta upp en geocache till. Sedan klättrade vi ner igen och gick fram till foten av samma berg som vi nyss stått på toppen av. Där såg det ut som en jättehög med flyttblock och det fanns ett otal grottor att klättra runt i. Det var bitvis nästan lika svårt att ta sig fram ovan jord som under.

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , ,

Inga kommentarer: