måndag, maj 07, 2007

Nu är det höst igen

... inleder Natur och Kultur brevet som följer med deras höstkatalog. Jag hoppas att det inte riktigt är så illa än, men att läsa om böcker är ju i alla fall alltid trevligt.

Redan på andra uppslaget hittar jag en bok som ser intressant ut i form av Mons Kallentofts Midvinterblod. Det är en deckare, och det som gör att jag måste läsa den är att den utspelar sig i Linköping. Det är av någon anledning ont om böcker som utspelar sig här, eller i alla fall hittar jag dem inte. [juni]

Karin Alvtegens Skugga får man extremt lite information om. Den presenteras (om det nu är rätt ord) på ett uppslag, men hela uppslaget är svart förutom namn, titel, publiceringsdatum och ISBN för de olika utgåvorna. Inte ett ord om vad boken handlar om. Jag har å andra sidan tyckt rätt bra om de Alvtegen-böcker jag läst tidigare, så jag läser gärna en till. [september]

11/9 2001 - Före, under och efter attackerna av Sid Jacobson och Ernie Colón är något så udda som konvertering av 11 september-kommissionens rapport till en tecknad serie. Man kan fråga sig hur stor läsekrets den kommer att ha. Det är i alla fall trevligt att se att översättaren här till skillnad från många andra har lyckats skriva det korrekta "11/9" istället för att rakt av använda det amerikanska "9/11". [september (så klart)]

Frode Gryttens Sommaren är inte att lita på presenteras som en "svart humoristisk kärleksroman" som verkar kretsa kring ett mord. Det verkar täcka in rätt många genrer på en enda bok. [september]

Philip Reeves Förrädarens guld är en uppföljare till De vandrande städerna som jag läste och tyckte bra om för ett tag sedan. Det handlar om ungdomssciencefiction i en värld där städer är mobila och jagar varandra för att komma åt de andras resurser i en efter-katastrofen-värld. [juni]

Odjuret av Ally Kennen är en ungdomsfantasy om en pojke som har ett snabbväxande djur. Ursprungligen bodde det i ett akvarium, nu får det inte längre plats i badkaret. Av omslaget att döma gissar jag att det är en drake. Det här verkar som det nästa Paoliniundret; detta är en debutroman och den är redan såld till 13 länder. [augusti]

Rita Emmetts Gör det nu! Förhalarens, uppskjutarens och den senfärdiges handbok hakar på "get things done"-trenden och försöker lära ut hur man blir av med allt man borde göra. Själv har jag skrivbordet fullt med listor över saker jag borde göra, så det här kanske är boken för mig. [april]

För övrigt är det här mitt 500:e blogginlägg.

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,

Inga kommentarer: