måndag, maj 21, 2007

Stieg Larsson överallt

Just nu syns Stieg Larssons böcker överallt, men det är inte alltid det är meningen. En Coop-butik i Stockholm råkade släppa Luftslottet som sprängdes, den tredje delen i Millennium-serien, till försäljning för tidigt vilket några bokköpare antagligen inte alls var ledsna över. Förlaget däremot beklagar att böckerna sålts för tidigt, även om jag har lite svårt att se vad det gör för skada med ett par dagar hit eller dit.

Samtidigt rapporteras det att ljudboken av Luftslottet som sprängdes slagit försäljningsrekord för ljudböcker (44000 exemplar hittills). Det hade väl snarast varit en sensation om det inte blivit så med tanke på att det är en bok som många väntar spänt på och att den dessutom för en gångs skull släpps som ljudbok innan den släpps i pappersversion. Jag har inte sett något officiellt om varför man gjort så, men jag misstänker att man har bättre marginaler på ljudboken och därför vill sälja så många som möjligt av den.

Även ljudboken hade för den delen problem med att hållas hemlig tills det var dags. Den fanns tillgänglig från fildelningssajten The Pirate Bay innan den fanns att köpa.

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,

1 kommentar:

kent sa...

http://booksondemand.e-butik.se/?artnr=1040