måndag, juni 18, 2007

Rushdie adlad och Pakistan skämmer ut sig

Medan jag befann mig i Göteborg i helgen och diskuterade böcker så verkar drottning Elizabeth ha gjort detsamma. Hon har dock möjligheten att adla folk, vilket jag saknar.

Knappt har bläcket torkat på adelstiteln innan Pakistans parlament skämmer ut sig genom att anta en resolution som fördömer adlingen. Som om det inte var korkat så att det räckte så har ministern för religiösa frågor hävdat att adelstiteln rättfärdigar självmordsdåd. Naturligtvis är det ett försvinnande litet fåtal muslimer som är så här fanatiskt intoleranta, men tyvärr är det också de som skriker högst och får störst rubriker i västmedia.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , ,

6 kommentarer:

Martin sa...

Jag har länge undrat varför västländerna upprätthåller diplomatiska kontakter med Pakistan. Rättssäkerheten för kvinnor i landet är t.ex. obefintlig. Den nuvarande militärregimen borde inte bevärdigas med internationellt erkännande.

A.R.Yngve sa...

Finns det olja där?
:-S

Anonym sa...

Just det ja. Fördömandet är absurt, korkat, skrattretande -- allt vad man vill. Men så var det ju det där med oljan...

Anonym sa...

Rushdie är inte adlad, han har blivit utnämnd till Knight Bachelor. Dvs han är riddare utan att tillhöra en brittisk riddarorden, och värdigheten innebär inte adelskap.

/jonar242

Knute sa...

"Tyvärr är det också de som skriker högst." Muslimer som flyttar hit borde göra upp med sig själva och ta avstånd från sin våldsamma religion. Och vänstermänniskorna likaså, ta avstånd från islam. Den är inte förenlig med frihet och demokrati. Eller hatar de kapitalismen så mycket att de är beredda att alliera sig med islamistiska terrorister? De borde tänka på hemskheterna de socialistiska kamraterna i Iran råkade ut för, de som hjälpte Khomeiny till makten.

Hans Persson sa...

anonym: Mjo. Jag vet att det finns en massa olika smaker av sådana där utnämningar men jag har inte koll på exakt vad de olika typer innebär.

knute: Jag är fullt medveten om att islam skulle må bra av en reformation, men den viktigaste skiljelinjen går mellan religion och rationalism, inte mellan islam och andra religioner. Själv är jag inte intresserad av att som du blanda ihop detta med politik på hemmaplan; fanatiska religioner bör motarbetas vare sig det handlar om islamiska fundamentalister i Pakistan eller kristna fundamentalister i Texas.