måndag, juli 30, 2007

Den internationelle Ingmar Bergman

På radions P1 hörde jag någon säga tidigare att Ingmar Bergmans inflytande var mycket större utomlands än det var i Sverige. Jag ser nu att SvD producerat en engelsk version av sin artikel om att han dött, och det tyder ju på att de räknar med att få en hel del utländska läsare av den nyheten. Jag har i alla fall inte sett att de producerat artiklar på engelska tidigare.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,

2 kommentarer:

All Blog Spots sa...

nice blog

Magnus Runesson sa...

Då jag var i London när Bergman dog så märkte jag av det stora intresset för honom där. BBC hade i sina nyhetssändningar ett reportage på ett antal minuter om honom.

Barbican center i London visar just nu, med början före hans frånfälle, också restaurerade Bergmanfilmer.