fredag, juli 06, 2007

Framtiden kastar sig över oss

SF-författaren Charles Stross går igenom en nyhetsnotis i sin blogg och konstaterar att den innehåller så många dolda antaganden att en person för 30 år sedan inte skulle ha en chans att förstå den och skulle ha problem att greppa den ens med förklaringar. Det är inte lätt att greppa listiga tekniker för att undvika spamfilter inuti ett MMORPG om man inte till att börja med har grepp om persondatorer och nätverk.

Läs hans genomgång och se hur långt du själv hänger med. Han avslutar med att konstatera att den här sortens framtidschock bara kommer att få fortare i framtiden, och att han tror sig inte kunna komma undan med att hitta på en motsvarande incident ytterligare 30 år framåt i tiden i sina romaner, helt enkelt för att det skulle kräva för mycket förklarande av bakgrunden för att läsaren skulle fatta vad det är som pågår.

Jag vet inte om man ska se det som skrämmande eller bara normalt, men det enda jag själv inte redan var bekant med var just den nya annonseringstekniken som notisen handlar om.

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , ,

1 kommentar:

Bokidioten sa...

tankeväckande! På det sättet har jag inte tänkt på teknisk förändring förrut.