onsdag, juli 11, 2007

I de djupa stjärnorpsskogarnaIdag tog vi och familjen Björklind en gemensam geocachingtur till Stjärnorpstrakten. Först värmde vi upp med den lätta cachen vid Kilenstugan och fortsatte sedan till Bjäsäter kvarn som inte heller ställde till med så stora problem.

Sedan var det dags att ge sig ut i skogen på allvar, och vi drog på oss stövlar och ryggsäckar med mat. Vi parkerade vid Sjöberga och följde till att börja med Bjänleden upp bland blåbärsriset. De sista två cachearna vi siktat in oss på var mysterycachear, så vi visste inte säkert att vi var på väg till rätt ställe. Trots detta osäkerhetsmoment gav vi oss ut bland gungfly och täta gransnår. Till slut kom vi fram till en öppen plats med ett antal stenar i som erbjöd gott om gömställen. Vi letade ett tag utan att hitta något, och gav till slut upp och lagade lunch på stormkök istället. Vi bestämde oss för att den här platsen inte liknade den John Bauer-skog som cachebeskrivningen för Leonardo Pisano och John Bauer utlovade, så antagligen var vi på fel ställe.

Vi traskade vidare genom snårskogen och kom efter ett tag fram till den lilla Gällsjön där vi hittade Leonardo Pisano utan några större problem. När den var avklarad vände vi hemåt, men nästan direkt kom vi in i en bra kantarellskog. Till slut kom vi ut på en kraftledningsgata som erbjöd en bra berghäll att fika på.

Andra bloggar om: ,
Technorati Technorati tags: ,

Inga kommentarer: