lördag, juli 14, 2007

Per Gessle i Linköping

Som andra stopp på "En händig man"-turnén spelade Per Gessle i Linköping i kväll, och vi var där. Som väntat innehöll konserten en blandning av gamla Gyllene Tider-låtar och låtar från Gessles nyare soloplattor. Det var ingen tvekan att publiken var mer intresserad av de äldre låtarna.Själva konserten var det inget att anmärka på. Det var däremot lite trist att den inte började förrän drygt 40 minuter efter utsatt tid. Jag har också fått reda på vart de som inte får jobb i flygsäkerhetskontroller tar vägen: de jobbar på konserter. Det gick bra att ta med sin egen vattenflaska till konserten, men man fick däremot inte ta med sig korken. Jag antar att plastskruvkorkar är den nya säkerhetsrisken. Vid insläppet stod också folk och kontrollerade att ingen tog med sig alkohol in. Det kan ju verka som en bra idé, ända tills man upptäcker att de har ett öltält inne på området. Det är alltså inte alls fråga om att ha en alkoholfri konsert, bara att se till att maximera vinsten. Å andra sidan är det ju inte så underligt att musikindustrin letar efter nya sätt att tjäna pengar.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,

3 kommentarer:

tigern sa...

jag skulle tro att de även förlorar sina tillstånd om man dricker sprit innanför området, och upptäcks av fel person.

Kalle Svensson sa...

Precis så. Enligt Alkohollagen (1994:1738), 6 kap. 9 §:

På serveringsställe där serveringstillstånd gäller får inte någon dricka eller tillåtas dricka andra alkoholdrycker än sådana som har serverats i enlighet med tillståndet. Detta gäller dock inte på hotellrum.

Just "eller tillåtas" gör det nödvändigt med den typen av kontroll i dörren.

neofob sa...

Sedan kan man ju lite cyniskt tillägga att alkoholism borde inte vara ett problem med tanke på hur mycket öl brukar kosta på sådana tillställningar numera.