tisdag, augusti 21, 2007

Asus följer efter Medison med riktigt billig bärbar

Det är många som har tvivlat på att uppstickarföretaget Medison skulle kunna leverera den väldigt billiga bärbara datorn de annonserade för ett tag sedan och hävdat att hela företaget är en bluff. Hur det verkligen är med den saken vet vi inte än, men nu säger även Asus som är en stor och känd tillverkare att de ska lansera en bärbar dator i prisklassen kring 1500 kronor. Enligt artikeln är det inget kraftpaket
Datorn är främst tänkt för lite enklare sysslor, som att surfa på internet, och väger under ett kilo. Den har en Celeron-processor på 900 MHz, 512 megabyte ram-minne och stöd för både vanligt och trådlöst nätverk. Skärmen är på sju tum och operativsystemet är baserat på Linux.
För egen del så är det här faktiskt rätt lockande. Det enda som känns trist är att skärmen är så liten som sju tum, men å andra sidan betyder det också att datorn blir rätt liten och smidig. Under ett kilo är inte mycket att bära på, och när jag behöver en bärbar dator så är det i allmänhet som portabel skrivmaskin eller för att läsa epost. Båda dessa sysslor lär den här datorn klara av utan problem.

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,

3 kommentarer:

Ann Ljungberg sa...

Åh, jag vill ha en liten billig dator att släpa runt med på caféer (Word måste väl ändå funka?) och ha i knätt i sittbrunnen på båten. Måste genast kolla hur lång batteritid dessa kan ha!

Helena sa...

Jippi, utvecklingen går åt rätt håll! Snart kanske man har råd...

Illern sa...

Jag kan hålla med om att 7" låter lite litet, jag skulle nog vilja ha typ 10" men vill samtidigt ha en liten dator och blev lite ledsen när Apple höjde sin minsta bärbara från 12" till 13,3", kan inte förstå cheferna som släpar runt på sina 17"-släpbara på 4 kg, skulle nog hellre investera i en skärm hemma och en på arbetsplatsen i så fall. Jag har haft 2 st 12" bärbara som huvuddator länge nu och det trivs jag med som en bra kompromiss. De väger visserligen drygt 2 kg men då är det CD-/DVD läsare i båda och CD-brännare i den ena och både CD- och DVD- brännare i den andra. Den står väl för ett antal hg (tillsammans med avsevärt större skärm än 7").

Priset är dock väldigt lockande och det är möjligt att den större bärbarheten skulle vinna över den mindre skärmen om jag prövade ett tag.