tisdag, november 13, 2007

Bokfemman: Middag med fem författare

Det har inte blivit av att göra några bokfemmor på ett tag. Några har handlat om ämnen som jag inte varit intresserad och andra har kommit när jag inte haft tid. Nu ska det bli av, i alla fall. Veckans bokfemma handlar om att välja ut fem författare som man vill bjuda in till en middag.

  • Stephen King: Jag har följt hans utgivning sedan jag läste The Dead Zone 1986 och läst de flesta böcker han har gett ut. Allt är inte bra, men å andra sidan är vissa saker helt lysande.
  • China Miéville: Han har inte gett ut så många böcker än, men de är bra! Dessutom är han mycket trevlig och lättpratad (jag har intervjuat honom). Han är också en övertygad socialist, vilket kan liva upp diskussionen kring middagsbordet.
  • Neil Gaiman: Jag har fortfarande en hel del kvar att läsa av Gaiman, men jag har inte blivit besviken än. Jag är imponerad av personer som han som kan röra sig från ett medium till ett annat.
  • J. R. R. Tolkien: Jag har varit fast i Midgård sedan högstadiet och återvänder då och då. Jag skulle gärna vilja höra höra vad denne spränglärde man kunde berätta om över en middag, till skillnad från hans mycket väl noggrannt redigerade prosa.
  • Astrid Lindgren: Som så många andra är jag uppvuxen med Astrid Lindgrens böcker och har hört henne läsa otaliga sagor på band, men jag skulle velat ha chansen att prata med henne i verkligheten. Hon skulle för övrigt ha fyllt 100 år i morgon.


Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,
intressant.se

4 kommentarer:

Tina sa...

Gaiman kom självklart med på min också. King hamnade strax utanför... Har du sett Stardust på bio (alltså Gaiman)?

Hans Persson sa...

Jag har inte sett Stardust, men jag har läst boken och tyckt mycket om den. Jag är väldigt dålig på att se filmer.

neofob sa...

Filmer är säkert ännu sämre på att se dig. :-)

Tina sa...

Också dålig på att se filmer. Har ej sett Stardust. Är också mycket tveksam, som vanligt när jag läst en bok... Den här boken var fantastiskt! Enligt vad jag kunde se av förhandsvisningen verkar filmen ändå vara bra.