onsdag, november 28, 2007

Lessig uteblir från nobelfesten

Doris Lessing uteblir från nobelfesten eftersom hennes läkare avrått henne från att flyga. Inte heller Elfriede Jelinek (2004) eller Harold Pinter (2005) närvarade på nobelfesten.

Det är ju trist om pristagarna inte kan komma, men för min egen del gör det ingen väsentlig skillnad eftersom jag inte har någon biljett till nobelfesten i vilket fall och alltså inte har någon möjlighet att prata med vinnaren där. Jag får nöja mig med deras böcker och det är trots allt böckerna som är det väsentliga när det gäller litteraturpriset.

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,
intressant.se

2 kommentarer:

Ola J Hedin sa...

Uteblir inte föreläsningen på Akademien? Det är ju tråkigt. Och visst brukar litteraturpristagaren hålla ett tal på festen? Lite trist är det allt, trots att vare sig du eller jag har biljetter.

Hans Persson sa...

Hur det blir med tal på festen vet jag inte, men nobelföreläsning ska det bli. Den ska tydligen skötas via video.