tisdag, november 20, 2007

Mindre än en tredjedel kvar

I dag har jag passerat 35000 ord, och ligger nu lite över en dagsranson före schemat. Så långt är allt bra, men det känns som om det är mycket handling kvar, så jag vet inte om jag hinner klart med hela boken. Målet för NaNoWriMo är dock att skriva 50000 ord i november. Om man inte hinner fram till slutet så gör den inget, bara man skrivit tillräckligt mycket. Förra året fick jag ihop ett slut efter ungefär 51500 ord. Vi får se om jag lyckas med det i år också eller om jag måste forsätta skriva längre.

För en och en halv vecka sedan efterlyste jag någon som kunde svara på lite medicinska frågor för min roman och började tro att jag inte skulle få några svar. I morse fick jag plötsligt svar från två personer som kunde svara på frågor med bara tio minuters mellanrum, så nu ska jag nog kunna slippa undan att skriva allt för vansinniga saker. Jag har gissat en del tidigare, men det verkar som om jag fakiskt inte hittat på några totala vansinnigheter. I så fall finns det nog större fel i min beskrivning av polisarbete, har jag fått reda på efter diskussioner med en åklagarbekant. Så går det när man gör research efter att man skrivit. Det är däremot inget som är värre än att det bör gå lätt att rätta till när jag redigerar texten senare.

Jag har också kommit underfund med att några av kapitlen måste byta plats. Just nu händer saker i fel ordning. Än så länge har jag bara skrivit dit några kommentarer i texten för att komma ihåg hur det behöver möbleras om. Att göra det nu tillför ingenting mer än extra arbete, så det får också vänta tills november är slut. När jag börjar flytta runt kapitel misstänker jag att det blir en massa småsaker som måste ändras för att behålla kontinuiteten, och sånt har jag inte lust att pilla med nu.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,
intressant.se

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra böcker SKA vara långa... /pappa

Martin sa...

Äh, gör som Quentin Tarantino, blanda kapitlen slumpmässigt och låt läsarna pussla ihop handlingen. (-;

Anton Ymer (pseudo) sa...

Nu har jag läst färdigt din förra NaNoWriMo. Jag är mycket imponerad. Riktigt bra och spännande. Och lagom nördig. :o)

Jag vill också kunna skriva sådär. Fast att tvinga sig till att skriva 50k ord på en månad låter väl mastigt. Men å andra sidan får man en spark i baken då och det kanske man behöver för att komma upp i 50k öht.

Hans Persson sa...

Att ha en deadline som är alldeles för nära är väldigt bra för motivationen.

neofob sa...

Sånt brukar motivera mig att ge upp. ;-)

Hans Persson sa...

Förresten, Anton: du kan ju inte komma och säga att du inte kan skriva. Hur många spexmanus har du skrivit vid det här laget?