tisdag, november 13, 2007

Sociala länksorteringssajter

Enligt modell från den amerikanska digg.com finns det ett antal svenska sajter som låter sina användare rösta på vilka länkar som är mest intressanta och som därmed ska visas på framsidan. Här i Sverige finns exempelvis pusha.se och farskpressad.se.

När man hittar en intressant sida eller tycker att man har skrivit något intressant själv så kan man anmäla URL:en för sidan till de här sajterna. Att man anmälser sajten räknas som den första rösten, och i och med det så visas ens länk på en lista över nytillkomna länkar. Om tillräckligt många andra röstar på sidan man anmälde så kommer den att klassas som "populär", och det innebär att den kommer att visas på sajtens framsida så att ännu fler ser den. Det i sin tur gör naturligtvis att den ursprungliga sidan får mer trafik.

Det trista med dem av de här sajterna jag har provat är att de flesta som postar länkar är fokuserade på teknik och humor. Det finns visserligen kategorier för kultur/litteratur, men det är inte så många fler än jag som postar länkar dit (och därmed också rätt få som röstar på sådana länkar). Det vore skoj om några fler av er som läser det här kunde börja posta länkar och litteratur och kultur och rösta på andra sådana länkar, så att det blir lite mer fart på den kategorin länkar.

Här kan man se de länkar jag postat till pusha.se och farskpressad.se.

Andra bloggar om: , ,
Technorati Technorati tags: , ,
intressant.se

Inga kommentarer: