fredag, januari 18, 2008

J. K. Rowlings handgjorda bok

För ett tag sedan skrev jag om J. K. Rowlings bok The Tales of Beedle the Bard som skulle publiceras i sju exemplar, handskrivna och illustrerade av Rowling. Sex av dem är till personer som hjälpt till med Harry Potter-serien medan den sista auktioneras för välgörande ändamål.

Nu har Knud Larn påpekat att auktionen har hållits av Sothebys. Det sjunde exemplaret av boken ropades in av amazon.com till det facila priset av £1.950.000. Som hittat.

Amazon har lagt upp webbsidor som inte bara innehåller referat av de fem berättelser som finns på bokens 157 sidor utan även en massa bilder på den mycket vackra volymen. Jag har knyckt ett par av dem nedan.

Var också beredd på att de referat som Amazon bjuder på nog kommer att vara allt som går att få reda på om den här boken på ett tag. Uppenbarligen har de här böckerna skänkts bort och sålts med en uttrycklig klausul om att texten i boken aldrig får offentliggöras. Jag är säker på att texten förr eller senare kommer att spridas, men det lär nog ta ett tag.

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: