måndag, februari 18, 2008

2008-18: Charlie Christensen: Arne Anka 6: Manövrer i mörkret

Den ständigt fulle Arne Anka drog sig tillbaka efter fyra album men återkom sedan ovändat ett tiotal år senare, nu skild och deltidspappa.

Att återuppliva saker kan vara riskabelt, men Arne har faktiskt blivit bättre med åren (även om hans personliga situation är lika miserabel som vanligt). Det här albumet är mer omväxlande än de tidigare. Stripparna som tidigare var en sida var varierar nu från en enstaka bild till ett halvdussin sidor. Även ämnena känns bredare än tidigare då det mest kretsade kring barliv och ångest. Sådant finns kvar, men också ett större mått av kommentarer om nutida händelser. Vi får bland annat ett lustmord på skandalromanen Myggor och tigrar, direkt följt av att Arnes gamla farmor (som återkommer i flera strippar) återanvänder Arnes egen argumentation för att totalt platta till honom.

Arne Anka publicerades ursprungligen i tidningen Metallarbetaren och det är ingen tvekan om att Charlie Christensen fortfarande har hjärtat till vänster när han med samma nöje driver vilt med borgerligheten, stureplansbrats och George W. Bush.

Charlie Christensen: Arne Anka 6: Manövrer i mörkret
Kartago Förlag, 2007
68 sidor
ISBN 9789189632813

Köp boken från Bokus så får jag lite provision.
Läs mer om boken på bokrecension.se.

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,

Inga kommentarer: