måndag, februari 18, 2008

2008-19: Britt Engdal & Gull Åkerblom: Trollkarlar, spöken & fantastiska världar 1

Trollkarlar, spöken & fantastiska världar är uppbyggd på samma sätt som andra genreguider från Bibliotekstjänst med presentationer av ett gäng olika författare, deras verk och listor på vad de gett ut för böcker (i första hand vad som finns översatt till svenska). Tyvärr fortsätter den också Bibliotekstjänsts tradition att prissätta sina böcker för bibliotek och inte för bokhandel vilket gör att de blir svinaktigt dyra.

Den här boken är helt inriktad på ungdomsdelen av fantasygenren. Man verkar ha föreställt sig att det är de unga läsarna själva och inte bibliotekarierna som ska använda den, för både språket och tonen i författarporträtten är tydligt (för att inte säga övertydligt) riktat till barn. Det ordentligt tilltagna typsnittet ger också intryck av barnbok.

De författare som presenteras i den här volymen är Lloyd Alexander, Gunila Ambjörnsson, Gillian Cross, Kevin Crossley-Holland, Roald Dahl, Michael Ende, Britt Engdal, Jostein Gaarder, Maria Gripe, Eva Ibbotson, Brian Jacques och Diana Wynne Jones.

Britt Engdal & Gull Åkerblom: Trollkarlar, spöken & fantastiska världar 1
Bibliotekstjänst, 2003
178 sidor
ISBN: 9170185026

Köp boken från Bokus så får jag lite provision.
Läs mer om boken på bokrecension.se.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,

Inga kommentarer: