måndag, februari 25, 2008

2008-25: Lasse Eriksson: I huvudet på en orolig komiker

Någonstans i den här boken säger Lasse Eriksson att den är en samling av kåserier. Det känns som om de här texterna är lite längre än ett kåseri normalt är, men annars är det samma typ av texter. Gissningsvis ligger ett antal kåserier i botten, men sedan har de nog skrivits om och blandats ihop för att passa bättre som bok.

I det första kapitlet beskriver han hur han livet igenom haft svårt att vara allvarlig långa stunder i sträck och hur det ofta kan vara ett problem. Å andra sidan ger det också honom möjligheten att se allt upptänkliga motgångar i livet som stoff för kommande kåserier och framträdanden.

Som läsare blir man ofta osäker på om detta egentligen är tänkt som komedi eller om han verkligen kämpar för att detta ska vara en seriös text och balanserar på kanten (vilket då blir en illustration av vad han pratar om). Att Lasse Eriksson läser boken själv och därmed ger den en röst man är van vid ska vara rolig bidrar till osäkerheten.

Senare kapitel handlar om andra ämnen som vikten av att ha tråkigt och varför det är lättast att skriva om sin hembygd när man inte befinner sig i den, men han återkommer också då och då till svårigheten att vara seriös.

Det händer att texterna är roliga på ståuppkomiksätt, men oftare handlar det om underfundigheter och tänkvärda observationer snarare än gapskratt.

Lasse Eriksson: I huvudet på en orolig komiker
Earbooks, 2008
Uppläsning: Lasse Eriksson
2 CD
ISBN: 9185823325
ISBN13: 9789185823321

Köp boken från Bokus så får jag lite provision.
Läs mer om boken på bokrecension.se.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,

Inga kommentarer: