måndag, februari 04, 2008

Män litterärare än kvinnor?

Eftersom det regelbundet pratas om att män läser mindre än kvinnor så tycker jag att det är intressant att se att DNs undersökning av vad folk är intresserade av att läsa på bloggar visar att en större andel av männen (18.6%, 9:e plats) än kvinnorna (17.2%, 6:e plats) är intresserade av att läsa om litteratur och skrivande.

Rimligen beror det på att urvalet är snett till att börja med, så att många av de män som inte är intresserade av att läsa böcker inte finns med i det statistiska underlaget alls, men jag tyckte i alla fall att det var värt att notera. Man kan också notera att om man tittar på de fem ämnen som är i topp på de två listorna så är det bara ett ("Vardagsbetraktelser") som finns med på båda listorna.

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,
intressant.se

1 kommentar:

Åka sa...

Hmm. Till att börja med är det rätt få som läser bloggar alls, av befolkningen i stort. Eftersom det är fler kvinnor än män som läser bloggar regelbundet, och eftersom väldigt många av de bloggläsande kvinnorna föredrar ämnen som män verkar ointresserade av, så är det nog inte fler män än kvinnor som läser om litteratur och skrivande. Ids inte kolla siffrorna ordentligt nu, men jag tvivlar på att det finns något anmärkningsvärt i de här resultaten om man ser till absoluta tal (antal personer) istället för procensatser.

För övrigt är det inte DN som gjort undersökningen, de anger källan "Bloggaren Hans Kullins webbenkät "Blogg-Sverige" som genomförts för tredje året i rad."