tisdag, mars 18, 2008

Arthur C. Clarke död

Science fiction-författaren Arthur C. Clarke har dött. Han fyllde nyligen 90 år och tillhörde därmed en av de första generationerna av sf-författare.

Tyvärr har det aldrig blivit av att läsa speciellt mycket av honom; på rak arm är jag osäker på om jag läst mer än 2001: A Space Odyssey. Här får jag skämmas lite...

[Via Charles Stross' blogg och DN.]

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,

4 kommentarer:

Linus S. sa...

Arthur C Clarke är en av min favoritförfattare, jag har läst det mesta av hans SciFi. Rama-serien tillhör favoriterna. Enligt IMDB så är en Rama-film "In production", vi får väl se om det blir något av det. Trist att Arthur inte fick uppleva det isf.

Magnus sa...

Jag får erkänna att jag också har en del oläst när det gäller Clarke, men det hindrar inte att det lilla jag har läst av honom tillhör det som påverkat mig mest. Åtminstone Möte med Rama anser jag vara måste-läsning. (Tyvärr tyckte jag inte att uppföljaren var tillnärmelsevis lika bra, och uppföljarna på uppföljaren har jag inte ens läst.)

Jag ser med lika delar förväntan och bävan fram emot en eventuell filmatisering av Rama. Förväntan för att det är en så bra berättelse som mycket väl kan göras till en mycket suggestiv och intressant film. Bävan därför att jag oroar mig för att man vill införa en massa action som inte finns i boken, och att man inte vågar lämna lika många öppna frågor som boken gör, vilket är dess stora styrka.

Miss Lyckad sa...

Glad Påsk!

Egg Yourself!
Nu åker jag bort en vecka. Krama Dig själv och skriv gärna en hälsning till mig, ägga mig.

http://miss-lyckad.blogspot.com/

/ Miss Lyckad - Påskkärringen som åt barnens godis -

Anonym sa...

Ja du helt enkelt måste läsa RAMA triologin.
Jag befaller dig absolut mästarklass Science Fiction.