onsdag, maj 28, 2008

De Hugo-nominerade novellerna 2008

Hugo-priset är det ena av de två mest kända priserna för sciencefictionlitteratur (det andra är Nebulan). För en gångs skull har jag läst de flesta av de nominerade i åtminstone novellkategorin innan prisutdelningen (tack vare podcasten Escape Pod) så jag tänkte roa mig med att försöka spå utgången av omröstningen.

De nominerade novellerna är:

Jag har inte läst Stephen Baxters novell, men av beskrivningar jag sett verkar det vara en av hans tråkiga konstiga-fysikaliska-saker-händer-noveller och inte en av hans kanske lite träiga men intressanta historier om rymdresor i nära eller alternativa framtider.

Who's Afraid of Wolf 359? kom jag inte överens med trots att jag inte ser några uppenbara fel med den, och Distant Replay kan möjligen passera som småtrevlig, men definitivt inte någon prisvinnare. A Small Room in Koboldtown är bättre men kanske lite för spejsad (utan att ens vara sf) för att hålla hela vägen. Min favorit är utan någon större tvekan Tideline som både är välskriven och gripande.

Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: