onsdag, maj 28, 2008

Stieg Larssons testamente

En av de saker som Uppdrag granskning ska prata om i kväll är att det uppenbarligen faktiskt finns ett testamente. Problemet är att ingen har bevittnat det, vilket innebär att det inte är giltigt.

Jag vet inte om det bara är jag som inte varit uppmärksam eller om det här inte varit känt i media tidigare, men uppenbarligen hittades det här testamentet redan 2004, strax efter dödsfallet.

Hur man än vänder sig är det naturligtvis tragiskt när det blir så här, och ju mer böckerna säljer desto mindre villig kommer någon att bli att ändra sin ståndpunkt. Dock är det inte i första hand pengarna som är stötestenen. Det Stieg Larssons sambo i första hand är intresserad av är böckerna, inte pengarna de genererar. Hon har i dag hand om den dator där det halvfärdiga manuskriptet till nästa bok finns. Vad hon vill (som den som faktiskt kände Stieg bäst) är att få bestämma över vad som ska ske med manuskriptet, även om hon inte får de pengar som det drar in.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , ,
intressant.se

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fadern och brodern borde skämmas, en högre grad av girighet får man leta efter..

Stewe sa...

Hade Stieg Larsons testamente varit giltigt hade det gjort Kommuistiska Arbetarförbundets Umeåavdelning till det rikaste partiet i sverige -förutom centern- och det hade ju inte varit bra. För Kommuistiska Arbetarförbundet menar jag, då dom själva hade klassat det som stöld.
Mvh S.

Pastor Butler sa...

Stieg Larsson was a socialist swine. Now paying for his socialist sins in hell.

Anonym sa...

Mina två stora undran är:

1. Vad sjutton hade detta att göra i Uppdrag Granskning? Att offentligt gräva i familjefejder är väldigt mycket TV3 och passar sig mycket dåligt för SVT.

2. Bör inte partiledare Salin vara lite mer restriktiv med att uttala sig partiskt i dylika ämnen?