onsdag, juni 04, 2008

2008-57: Thomas Bodström: Rymmaren

Thomas Bodströms debutroman rör sig i gränslandet mellan deckare och politisk thriller. Miro Segovic sitter på Österåker, och plötsligt är han rädd. Hans kusin Vlado som också var inspärrad där blir mördad, och det är helt klart att de som mördade Vlado nu är ute efter honom.

Mordet inne på anstalten utreds naturligtvis av ett par poliser som vi också följer, liksom även Miros skumraskadvokat och en av hans kollegor, samt den både inkompetenta och rätt otrevliga justitieministern som inte verkar klara av att göra någonting rätt om inte hennes pressekreterare har drillat henne om vad hon ska säga först.

Alla de här personerna är inblandade i samma fall, men naturligtvis från väldigt olika håll och med olika mål och motiv. Det som däremot verkar förena dem är att de alla verkar vara mer eller mindre otrevliga och beredda att bedra andra för att komma dit de vill. Det är gott om både politiskt och annat rävspel.

Litterärt är den här boken inte mycket att komma med, men själva thrillerhandlingen tycker jag var rätt ok. Jag kan tänka mig att den kan göra sig bättre på film.

Thomas Bodström: Rymmaren
Norstedts, 2008
Uppläsning: Ola Rapace
10 CD
ISBN: 9789173134859

Köp boken från Bokus så får jag lite provision.
Läs mer om boken på bokrecension.se, SvD, DN.

Andra bloggar om: , , , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , , , ,

Inga kommentarer: