söndag, juni 08, 2008

Nova SF 15

Härom dagen kom det senaste numret av novelltidskriften Nova SF. Temat den här gången är noveller som format science fiction. Det är alltså texter som har ganska många år på nacken, men som om och om igen återtrycks i nya publikationer eftersom de på ett eller annat sätt slagit an strängar. Inte sällan handlar det om noveller som var om inte först så i alla fall väldigt tidiga med att behandla sitt speciella ämne, och som på det sättet blivit den likare som senare texter kommit att jämföras med.

Förutom detta urval av visserligen gamla men samtidigt högklassiga noveller så får man också en matig introduktion till novellerna och deras författare i John-Henri Holmbergs ledare samt en recensionsspalt. Liksom alla andra nummer av Nova så är novellerna förtjänstfullt illustrerade av Nicolas Krizan vars hårt stiliserade, ofta lite spretiga illustrationer jag tycker bra om.

En prenumeration på Nova SF ger dig fyra 160-sidiga nummer fullmatade med bra science fiction för bara 250 kronor. Slå till i dag!

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati Technorati tags: , , , ,

Inga kommentarer: