tisdag, juni 10, 2008

Stoppa FRA-lagen!

Den 17 juni röstar riksdagen om ifall det ska bli tillåtet för FRA att avlyssna all privat kommunikation som transporteras via kabel och når utlandet. Man kan tro att det inte gäller så många, men alla som använder en utländsk epostleverantör (Yahoo, Gmail, etc) drabbas. Alla som chattar via MSN drabbas. Alla som surfar till webbservrar som står i utlandet drabbas (en server med en .se-adress kan stå i utlandet).

Vi har i dag brevhemlighet för papperspost. Se till att vi även får motsvarande för epost och telefoni; det finns ingen relevant skillnad i de olika medierna som motiverar varför avlyssning skulle vara tillåten av de senare bara för att det är tekniskt enklare.

För att slippa detta steg mot ett övervakningssamhälle: kontakta de riksdagsmän du röstat fram och tala om för dem att det här förslaget är en dålig ide.

Läs mer på Stoppa FRA-lagen.

Från webbsidan ovan: Vänsterpartiet röstar emot FRA-lagen. Miljöpartiet röstar emot FRA-lagen. Socialdemokraterna röstar emot FRA-lagen, men endast baserat på teknikaliteter i förslaget. De borgerliga partierna planerar att rösta för storebrorssamhället. Om du har röstat fram en borgerlig riksdagsman, se till att berätta för dem att du inte gillar det här lagförslaget. Riksdagen har kontaktuppgifter för alla riksdagsmän, sorterade efter valkrets. För den delen, om du röstat fram någon som planerar att rösta mot förslaget så skadar det inte att tala om för dem att du uppskattar det.

Andra bloggar om: , , ,
Technorati Technorati tags: , , ,
intressant.se

Inga kommentarer: